Neden Peşin Alımı Tercih Etmeliyiz?
Belki kilişe bir söz ama “Nakit her zaman kraldır”. Bilindiği gibi bu söz neredeyse her türlü finansal yatırım için ve hatta iş fırsatlarında geçerli.
Piyasada dikkatlerin çoğu A sınıfı MultiFamily Konut’lara yönelmişken, CBRE (United States Commercial Real Estate Services)’nin yaptığı yeni bir araştırma, yatırımcıların daha çok mavi yakalılara hitap eden evlere yatırım yapmalarının çok daha iyi fırsatlar taşıdığını gösteriyor.
CBRE’ye göre, düşük ve orta gelirli çalışanları hedefleyen uygun fiyatlı konutlar, görece düşük boşluk oranları ve ortalamanın üzerinde yıllık kira artışları ile, son dört yılda diğer konut tiplerine göre daha iyi bir performans gösterdiler.
Rapora göre, öğrenci borcu ödeyen, ev almak için para biriktiren veya ev borcuna girebilecek finansal oranlara sahip olmayan bu yüzden de daha kaliteli evleri kiralayamayan yaklaşık 13,5 milyon hane, bu tip düşük seviyeli konutta mecburen kiracı olarak yaşamaktalar.
Ve 2019 yılına girerken, piyasa koşulları, yüksek geri dönüşlü yatırım için bu tip konutları işaret ediyor.
CBRE raporunda, “Düşük ücret artış oranlarının, geçtiğimiz on yılda, çok sayıda potansiyel kiracıya, yeni arzın azlığı ve sınırlı alternatif seçenekleri, işgücü konutlarına yönelik güçlü ve sürekli talebin 2019’da da devam edeceğini gösteriyor” denilmekte. .
Rapora göre, işgücü konutları son beş yılda 375 milyar $ ‘lık yatırım getirdi ve tüm Multi Family varlıkları için de toplamın% 51’inden fazlasını oluşturdu.
Ancak, kurumsal ve uluslararası yatırımcılar da dahil olmak üzere olası tüm kaynaklardan gelen sermayeye rağmen, son 10 yılda çok az sayıda işgücü konutu inşa edilirken, mevcut konutların bir kısmı da yeni ve lüks daireler inşa etmek için yıkılmıştır.
Bu da hem var olanı korumak hem de yeni iş gücü konutları inşa etmek için önemli bir fırsatın olduğunu göstermekte.
CBRE yaptığı açıklamada, Multi Family Konut endüstrisi, eskimeden dolayı yılda 100.000’den fazla üniteyi ortadan kaldırdığını ve bunların çoğunun da ağırlıklı olarak işgücü ve uygun fiyatlı konut birimleri olduğunu belirtiyor. “Eskiyen konut birimlerinin yeniden geliştirilmesi, Multi Family’ye yönelik sektör için son derece değerli, kiracılar için daha kaliteli ve güncellenmiş birimler sağlıyor. Eski MultiFamily konut stokunun fiziksel olarak iyileştirilmesi de konuyu yatırımcılar için daha cazip hale getirmekte. ”
Rapora göre, ABD’deki neredeyse tüm bölgeler işgücü konutlarının “güçlü” piyasa koşullarından yararlanıyor. Orlando ve Las Vegas bu tip konutların kira oranlarındaki %7’lik artış ile liderliği ellerinde tutuyorlar.
Ancak, ücretlerin kiralar kadar hızlı artmadığı göz önüne alınırsa, bu konut pazarının da risksiz olduğunu söylemek çok da mümkün değildir.
CBRE, işgücü konutlarının kiralarının karşılanılabilirliğinin düşmesinin, kira artışlarına karşı bir direnç geliştirmeye başladığını ve bu direncin gelecekte daha fazlalaşabileceğini belirtiyor.
Rapor, işgücü kiralayan hanelerin %35’i yani üçte birinden fazlasının bütçesinde kiranın % 30 veya daha fazla yer işgal ettiğini gösteriyor ki bu oran 2006’da %21 di.
Buna ilaveten, bazı eyaletlerin (Kaliforniya gibi) kira artış oranlarını sınırlayan politikaları kabul etmelerinin bu piyasadaki arzı kısıtlama ihtimalinden de bahsediliyor.
Buna rağmen, CBRE’nin Sermaye Piyasaları Kurumsal Özellikleri Başkanı Brian McAuliffe, fırsatları değerlendirebilen yatırımcılar için hala önemli fırsatlar olduğunu söylemekte.
Eğer siz de bu fırsatlardan yararlanmak isterseniz bizimle temasa geçin. Orta sınıfa hitap eden ve yüksek getiri oranları sunan Multi Family Konut seçeneklerini size sunmaktan mutlu oluruz.
Belki kilişe bir söz ama “Nakit her zaman kraldır”. Bilindiği gibi bu söz neredeyse her türlü finansal yatırım için ve hatta iş fırsatlarında geçerli.
Miami son istatistiklere göre son 50 yıl hatta daha bile uzun bir süreden beri hiç bu kadar güvenli olmamıştı. Yapılan açıklamalara göre Miami’nin merkezinde
Little River’daki bu küçük dükkanda damağınız tatlıya doyacak… Cindy Kruse’ın Miami’nin Little River bölgesinde açtığı cookie dükkanındaki 30 değişik lezzetin her biri ağızda muhteşem
Zillow 2021 Kira Raporu Zillow’un 2021 Kira Raporundan önemli başlıklar Kiracıların %50’si aynı şehirde oturmaya devam ediyorlar, “Ölü Şehirler” başlıklı haberler abartılı. Covid öncesine
Trump yönetimi, EB-5 vize ücreti programını yöneten yeni kurallar yayınladı. Yayınlanan bu kurallar hakkında gayrimenkul endüstrisi uzmanları ucuz bir sermaye kaynağının artık kullanımının daha
South Beach’deki bu lüks binalar kaliteli seramikleri, zen bahçeleri, spa’ları ile öne çıkıyor ve bir çok insanın konut olarak burayı tercih etmesine yol açıyor.